دبير شوراي عالي فضاي مجازي با بيان اينکه تمام حوزه حمل و نقل کشور بايد وارد استفاده از تکنولوژيهاي فناوري شوند، گفت: هيچ پيامرساني را ملزم به اخذ مجوز نکردهايم و در صورت مراجعه براي دريافت مجوز براي آنان تسهيلات و امتيازاتي قائل ميشويم.
وايمکس نيوز- سيدابوالحسن فيروزآبادي در مورد کسب و کارهاي جديد و نقش آن در بازار کار کشور، خاطر نشان کرد: درباره کسب و کارهاي جديد کميسيون اجتماعي دولت موظف شد تا طرحي را آماده کند که در روزهاي آينده در هيأت دولت مطرح شود؛ موانعي را که در سر راه کسب و کارهاي جديد مربوط به فضاي مجاز است را بايد برداشته شود و به دليل نوع بيکاران ما که اکثر آنان را تحصيلکردگان دانشگاهي تشکيل ميدهند بايد موانع مربوط به اين نوع کسب و کارها برداشته شود.
فيروزآبادي گفت: شخصاً معتقد هستم که ما کسب و کارهايمان بايد متناسب با فضاي مجازي باشد اما فعلاً به طور موقت موانع برداشته ميشود تا در آينده اين کسب و کارها جاي خود را به طور کامل در اقتصاد کشور پيدا کنند.
وي افزود: هم اکنون دهها شرکت کارآفرين جديد خلق شدهاند که بعضي از آنان بسيار پرکار هستند که به عنوان مثال در زمينه حمل و نقل نظر اکثريت جامعه را نيز به خود جلب کردهاند.
وي در پاسخ به سوالي درباره کسب و کارهاي جديد فضاي مجازي در حوزه حمل و نقل تأکيد کرد: به هر حال اين روشي است که در دنيا آمده است و معتقديم که کل حمل و نقل کشور بايد به اين مسير حرکت کند. به طوريکه حمل و نقل سنتي هم خيلي سريع با استفاده از ظرفيتهاي فضاي مجازي و کسب و کارهاي جديد تغيير شکل دهند؛ اگر در حوزه حمل و نقل بينشهري هم اين کسب و کارها توسعه پيدا کنند قطعاً اين بازار نيز با صرف کمترين هزينه دو برابر خواهد شد.
وي افزود: در برنامه ششم قرار است کشور به رشد 8 درصدي دست پيدا کند که 2 درصد آن بايد از محل بهرهوري باشد و قطعاً بهرهوري هم از راه به کارگيري تکنولوژي و بکارگيري کسب و کارهاي نوآورانه محقق ميشود.
پيامرسانها در صورت دريافت مجوز امتياز ميگيرند
دبير شوراي عالي فضاي مجازي در پاسخ سوال ديگر فارس درباره که در صورت الزام پيامرسانهاي داخلي به اخذ مجوز بر اساس مصوبه شوراي عالي فضاي مجازي، وضعيت پيامرسانهاي خارجي چه خواهد شد، تصريح کرد: ما پيامرساني را ملزم نکردهايم که مجوز دريافت کنند اما مصوبه کامل آن نيز از صحن شوراي عالي بيرون نيامده است و به غير از دو يا سه بند مابقي تصويب شده است بنابر اين پيامرساني را ملزم نخواهيم کرد که مجوز دريافت کند.
فيروزآبادي تأکيد کرد: اگر پيامرسانهايي براي دريافت مجوز اقدام کنند، تسهيلات و امتيازاتي برايشان قائل ميشويم و نوعي تشويق و حمايت از آنان خواهيم کرد؛ در خصوص پيامرسانهاي خارجي هم اگر نسبت به اخذ مجوز اقدام کنند ادامه فعاليتشان را تضمين خواهيم کرد و اگر شرايط ما در کشور را بپذيرند ادامه فعاليتشان ميسر خواهد بود.
وي افزود: پيامرسانهاي خارجي در اين صورت و تا زماني که مخل مسائل اخلاقي يا امنيتي در کشور نباشند ميتوانند به فعاليتشان ادامه دهند.
فيروزآبادي درباره بازار فناوري اطلاعات در ايران و سهم ايران در گردش مالي کسب و کارهاي نوين در جهان اظهار داشت: ايران سهم مناسبي در اين گردش مالي با استفاده از فناوريهاي نوين ندارد و اين موضوع نشان ميدهد که بايد اقدامات جديتري در اين مورد صورت پذيرد و در رابطه با نيروي انساني نسبتاً وضعيت خوبي در دنيا داريم.
وي افزود: 18 درصد از فارغالتحصيلان دانشگاهي به نحوي با حوزههاي فناوري اطلاعات و ارتباطات و حوزههاي مربوطه بودهاند بنابراين متناسب با طراحي توسعه بازار بايد خدمات مربوط به فضاي مجازي در کشور را توسعه بدهيم.
قائم مقام وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي با بيان اينکه حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات سرمايهبري کمتري نسبت به ساير حوزهها دارد، تأکيد کرد: اميدواريم در اين زمينه با توسعه کسب و کارهاي جديد شاهد اشتغال فارغالتحصيلان دانشگاهي در اين حوزهها باشيم.
وي گفت: اندازه بازار داخلي در حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات را بين 12 تا 14 ميليارد دلار است که پيشبيني شده است در برنامه ششم توسعه به 40 ميليارد دلار افزايش پيدا کند.
فيروزآبادي در پاسخ به سوال ديگر فارس مبني بر اينکه مبلغ 10 هزار ميليارد تومان براي توسعه اشتغال در بودجه سال 96 کشور تصويب شده است؛ برنامه وزارت کار در اين باره چيست، تصريح کرد: اميدواريم بودجهها تحقق پيدا کند و پس از تخصيص آن بايد در راستاي برنامههاي بلندمدت گذشته در مسير افزايش سهم اشتغال و تقاضا در بازار کار عمل شود.
منبع: فارس